MARDİN / ARTUKLU - Şehit Uğur Palancı Ortaokulu

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Çanakkale Zaferi'nin 109. yılını büyük bir gurur içinde idrak ediyor ; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, devletimiz ve vatanımız için mücadele eden,  gazi ünvanı alan,  can veren tüm yurttaşlarımızı ve  şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyoruz.

Mrt

Milli Mücadele ve Bağımsızlık Destanımızın ebedi simgelerinden biri olan " İstiklal Marşı'mızın" kabulünün 103. yıl dönümünde ;

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u ve istiklal ile istikbalimiz için mücadele eden kahramanlarımızı saygı ve rahmetle yad ediyoruz.

Yüce Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın.

Mehmet Akif ERSOY

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır.

1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir. Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını tüm okul olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.

Ülkemi seviyorum.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul 5. sınıflara yönelik Çoklu Yabancı Dil EğitimModeli' nin pilot çalışmasını başlattı. Bu modelle birlikte öğrencilere İngilizce dersleri yanında Almanca da öğretilecek. Pilot uygulama, 26 ildeki 32 okulda, 2 bin 999 öğrencinin katılımıyla hayata geçirildi.

Şehit Uğur Palancı Ortaokulu’ nda 3 şube toplam 90 öğrenci ile pilot uygulamaya dahil olunmuştur. Şehit Uğur Palancı ortaokulu olarak kendimizi özel ve mutlu hissediyoruz.